Archive for October, 2012

31 Oct 2012

Video Promo Kami!!!

No Comments tips, video promo, wedding cinematography, wedding photography, wedding videography

Ada yang nak tempah kami untuk buat komersial video untuk company? Kami sedia membantu dan menghulurkan tangan demi menghasilkan sebuah iklan untuk anda. Jadi tunggu apa lagi?

Yang nak kahwin, nak kan video anda macam filem KRU? Kami sedia membantu!

Company2 nak buat iklan untuk tv? Kami ada, sedia membantu…!

Jom tengok video pencuri kantoi masuk lam studio jom!

 

YouTube Preview Image

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

30 Oct 2012

Eira + Faizal – sanding+nikah

No Comments wedding photography

Majlis akad nikah telah dilakukan di Masjid Shah Alam

Suasana yang penuh romantis, membangkitkan semangat bagi pengantin lelaki untuk bagi melafazkan akad dengan sesempurna mungkin…

Senyuman terukir di bibir saat terlerainya tangan Tok Kadi dan Pengantin lelaki…

Majlis persanding telah dilakukan di Teluk Kemang Port Dickson

Suasana kampung yang cukup tenteram dan meriah sangat bahagia!

Dengan kehadiran kami sebagai official photographer bagi pasangan ini, semua detik-detik indah dapat di rakam dengan lancar tanpa sebarang kecacatan…

Iera merupakan pekerja di Nationwide Express Sec 15 Shah Alam, manakala Faizal pula bekerja sebagai Polis Peronda di IPD Selangor

 

 

 

 

 

Sometimes people don’t know that they love someone until the thought is actually presented to them

~Anonymous~

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

24 Oct 2012

Kampung Pengantin, Kuala Lumpur

No Comments tips

Hai bakal-bakal pengantin semua!!! Amacam hari anda? Masih lagi pening memikirkan photographer tak tempah lagi? Dewan tak tempah lagi? Tak mengapa.. Kami kan ada untuk membantu anda… Kami kan MALAYSIA BEST PHOTOGRAPHER AND VIDEOGRAPHER? Untuk dewan pula, kami cadangkan Kampung Pengantin Kuala Lumpur… Kampung pengantin KL ada 2 jenis dewan. ! untuk garden wedding dan 1 lagi wedding terrace/sky garden… Kampung Pengantin KL sangat-sengat sesuai pada yang nak buat garden wedding theme tapi tak mau kuyup di basahi hujan… Wedding terrace/Sky Garden sangat-sangat awesome untuk yang nak something yang different… Tempat dia memang sangat-sangat awesome! Jom tengok gambar-gambar dewan dia kalau xpercaya…

 

 pathway yang sangat-sangat awesome!!! Bayangkan u’olls catwalk dekat sini sambil di buai-buai angin… Pergh! memang terbaiiikk!!!

 

Cantik kan view dia? Awesome sangat-sangat untuk majlis resepsi u guys! Jurugambar dia pon sangat pandai cari angle…

 

 Tengok! punyalah selesa Kampung Pengantin KL ni sampai budak kecik ni pon tertidur masa event.. so? How? Suka? Nice kan Kampung Pengantin KL ni? Sekarang ni bolehlah tengok peta.. Come!

 

 

Tak nampak? ok2.. U guys boleh pergi dekat laman web dia di http://kampungpengantin.blogspot.com/ atau fb page dia di https://www.facebook.com/KampungPengantin takpon boleh je pergi dekat alamat ni..

Wedding Garden:
Jalan Usahawan 3/23A
Off Jalan Genting Klang
53300 Kuala Lumpur

 

Level 3
PV128, 128
Jalan Genting Klang
53300 Kuala Lumpur
Atau kalau lagi malas, boleh je call mereka di :
016 555 8035
016 251 8035

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

 

22 Oct 2012

Zaid & Astrid Wedding in Bangsar

1 Comment wedding photography

Cinta berputik disaat Zaid terbang ke Amsterdam demi mengejar sebuah citya-cita. Namun, cinta juga datang menyapa saat cita-cita di gapai. Percintaan yang di semai selama 5 tahun membuahkan hasil. Terlafaznya akad maka termeterailah cinta antara dua budaya yang sangat unik ini.

Amsterdam yang jauh beribu batu sanggup dilalui demi cinta kepada Astrid. Tanpa mengenal penat dan lelah, bumi Amsterdam di redah demi membuktikan cinta sejati.  Walau jauh di Eropah, demi cinta sanggup direnangi.

Kami sebagai official photographer juga sangat excited bagi merakamkan detik-detik indah di hari berdejarah pasangan ini…

 

 

 

 

 

 

 

“May our last kisses be many years from now and taste of one another’s lips.”
~Source Unknown~

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

16 Oct 2012

Inda & Hamzi Solemnization Videography

No Comments wedding cinematography, wedding photography

Muzik video di bawah merupakan sample kepada salah satu event yang telah kami rakamkan. Sangat awesome kan? Senyuman terpancar di riak wajah setiap tetamu yang hadir ke majlis pernikahan pasangan ini. Kami yang menjadi juruvideo atau nama lainnya Wedding videographer.

Pakej yang kami tawarkan adalah pakej videografi.

Pakej ni sesuai untuk bakal-bakal pengantin yang mahukan video kahwin tapi duit tu dok dengki lak.. Tapi jangan risau sekarang ni duit da senyum2 kenyit mata da dekat korang sebab kami ada pakej WEDDING VIDEOGRAPHY!!!! Pakej ni berbeza dengan pakej cinematography sebab cinematography ni lebih kepada filem. Mana yang nak benda simple-simple ni boleh la amek pakej ni. Ok? Jangan malu jangan segan ok sayang?
Beza dia? Ok, beza dia dari segi videographer tu sendiri. Untuk Videography, kita guna seorg sahaja. Tapi untuk cinematography, kami guna 2 atau 3 orang videographer.. Tapi videography ni pon awesome juga. Jangan rsau dengan air tangan kami. ok? Peralatan masih lagi canggih manggih!
So, what are you waiting for? Hurry up! Grab the chance!!!!!!!!! Kat bawah ni ada dua cntoh. Yang atas videography, yang bawah cinematography…

VIDEOGRAPHY

 

YouTube Preview Image

CINEMATOGRAPHY

 

Love it´s inside you, don´t look around, you never find it if you don´t love yourself

~Anonymous~

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam