Archive for November, 2012

26 Nov 2012

Jake & Elaine- Our first Chinese + Indian Catholic Wedding!

No Comments wedding cinematography

Majlis yg di adakan di salah sebuah gereja di Glenmarie Shah Alam menjadi saksi sebuah ikatan cinta di akhiri dengan sebuah perkahwinan yang nyata meriah…

Walaupon dari 2 bangsa yang berbeza iaitu India dan Cina, namun kerana cinta sejati, sanggup diredahi dan menjadi lebih bermakna kerana kedua-duanya seagama…

Dengan kehadiran Dato’ Nicol David sebagai sahabat karib dan merangkap  bridesmaid kepada pengantin perempuan menjadikan rasa gemuruh di hati bakal pengantin hilang…

Kehadiran sanak saudara bagi meraikan majlis perkahwinan ini menjadikan majlis bertambah meriah…

Majlis yang penuh dengan adat Katolik menjadikan kami teruja sebagai official cinematographer bagi pasangan ini…

 

YouTube Preview Image

 

 

Love you for who you really are..

we might be having challenges in our love life but the love we share super-cede the challenge we face.

~Anonymous~

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

20 Nov 2012

Nadia & Hezril = Nikah+Sanding+Outdoor

No Comments wedding photography

Berwalikan abang pengantin perempuan, majlis akad nikah berlangsung dengan penuh sempurna…

Purple menjadi pilihan ahli keluarga pengantin perempuan, kerana keceriaan dan keanggunan bg si pemakai…

Majlis akad nikah berlangsung pada waktu pagi dan di akhiri dengan persandingan…

Majlis yang mengambil tempat yang sama bagi memudahkan semua pihak…

Senyuman jelas terukir di wajah pasangan saat akad ter meterai…

Majlis persandingan berlangsung dengan gilang gemilang sambil diiringi dengan muzik yang awesome!

Perarakan di bawah pedang menjadi titik tumpu pada majlis ini…

 

 

 

 

 

if i draw your name on the tree, ill put an circle , not heart;

because heart will be broken but circle never ends

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

14 Nov 2012

Doa Awal Tahun & Akhir Tahun

No Comments tips, video promo

DOA AKHIR TAHUN

YouTube Preview Image

 

DOA AWAL TAHUN

YouTube Preview Image

 

 

Doa Akhir Tahun
Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu ‘Asar atau sebelum
masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan akan berkata, ”Kesusahan
bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini
dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini,
Allah ampunkan dosanya setahun”.

Doa Awal Tahun
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu
Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata, “Telah amanlah anak
Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah
mewakili dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”
.

…Amin Ya RabbuL ‘ALamin..!

*SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1434H!!!! Kalau kita boleh tercapak berjam2 dekat dataran sebab nak countdown, apa salahnya kita menghadirkan diri di masjid untuk countdown sama sempena menyambut tahun baru Islam ni? chiil!!!

p/s:rujukan dari  Taman Koperasi BENA IJOK

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

 

09 Nov 2012

Zaid & Astrid Wedding Cinematography

No Comments wedding cinematography

Latest video from us…

Kami sebagai official photographer juga sangat excited bagi merakamkan detik-detik indah di hari bersejarah pasangan ini…

Amsterdam yang jauh beribu batu sanggup dilalui demi cinta kepada Astrid. Tanpa mengenal penat dan lelah, bumi Amsterdam di redah demi membuktikan cinta sejati.  Walau jauh di Eropah, demi cinta sanggup direnangi.

Have fun dengan video ni!!!!!!

 

YouTube Preview Image

 

Ada yang rasa macam penah nampak? mestilah! meh baca entry photo dia kat SINI

Love is when the other person’s happiness is more important than your own

~Anonymous~

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

09 Nov 2012

Doa Bertemu Jodoh

No Comments tips

Assalamualaikum! Dalam sedar xsedar, da hari Jumaat da kan? sebab hari ni hari Jumaat, Lyn nak bg entry yang light2 jea.. ni Lyn bagi sepotong doa untuk teman2 Lyn yang susah sgt nak lekat.. Cuba la.. Tapi jangn lupa tawakal dan yakin pada Allah tau.. ok? cuba tau! kita sama2 usaha.. huhuhuhuhu

 

 

p/S: ehem! ehem! nanti kalau da bertemu jodoh tu jangan lupa tau calling2 Pixelworks.. huhuhuhu best price kami bagi untuk anda kalau nak gamabar cantik cam kat bawah ni

 

 

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di 012 222 4307 / 012 384 7184 atau drop by at our studio at sect 16, Shah Alam.

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam