Archive for January, 2013

23 Jan 2013

Elli & Bard Solemnization

No Comments wedding photography

Majlis akad nikah yang berlangsung di rumah pengantin perempuan di Seremban menjadi titik permulaan sebuah kisah cinta…

Saat terlafaznya ‘Aku Terima Nikahnya…’ menitis air mata penuh syahdu di pipi pengantin perempuan…

Persalinan putih menjadi pilihan di hati melambangkan kesucian cinta bagi pasangan ini…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Jan 2013

Tips Diet!!!

No Comments tips

haip! bakal2 pengantin semua, apa khabar? sehat x? menghitung hari? wah! congrats semua! arini Lyn nak share tips diet yang berkesan untuk semua bakal2 pengantin… jom!

1.minum air lobak+limau nipis… 

lobak(make sure da kupas klit) ni blend smpai hncur, ambil air dia, lepastu perah sebji lmau npis… mnum smpai u guys dapat berat yang di mimpi2kan… errmm wallah! motif dia? Lobak dan limau nipis mengandungi banyak antioksida didalamnya. Antioksida ini dapat meneutralkan radikal bebas dan seterusnya menjadikan sistem hormon badan anda menjadi seimbang. Jadi lemak-lemak bebas dapat disingkirkan dengan mudah.. suka x?

 

2.Jangan skip sarapan!

hey2! nonononono! jangan sesekali tau u’olls skip sarapan.. kenapa? sebabnya lepas semalaman badan kita xmakan.. yela mana ada org mkan masa tido.kn? jadi bangun pagi sekurang2nya ambil la sebiji epal pon.. ok? jangan biar berlapar sb nanti takut masa lunch kita bantai makan 2 3 pinggan pula.. nak ke? msti xmau kan?

 

3. Kurangkan makanan bergaram

hah! ini sangat penting tau.. kuantiti garam dalam masakan 2 kena kurangkan amount dia dari kebiasaannya.. kalau selalu bbuh 1 sudu, pasni bbuh la 1/2 sudu.. lma2 kurangkanla amount dia.. tau kenapa Lyn sruh kurangkan garam? sebabnya garam ni dia akan takung air dalam badan. jadi bila kita xamek garam, jadi kurangla air yang ditakung… so there will b no more gemuk air… easy rite?

 

 

4.jadikan air limau sebagai favourite drinks

Hah! yang selalu kua mkn 2.. apa kata lepas ni kita order air limau pula nak?fresh oren pon boleh juga.. kan2? Lyn selalu minum honey lemon tea… rasa dia? awesome sangat2!!!! cubala buat dekat rumah.. Lyn selalu buat dekat rumah.. simple je..

2 sudu honey+air panas=kacau bagi sebati. 

campurkan perahan lemon.. kacau lagi dan siap! klau masam sgt, letak secubit gula.. actually secubit gula ni utk menipu otak je.. and its really works tau.. tryla..

 

 

4.jangan timbang setiap hari!

kenapa? ok ni dari pengalaman Lyn sendiri… bila kita hari2 timbang, kita akan nampai jarum 2 bukan bergerak snagat pon. betul x? apa yang u’olls rasa? mesti rasa give up.kan? itu jugala yang Lyn rasa.. tp bila kita timbang 2 mnggu sekali xpon nak lagi best sebulan sekali, baru ada semangat nak buat. betul x?

 

5.Exercise!

apa xdek masa? Ok Lyn faham.. Lyn pon sama.. memang seriously xdek masa nak exercise.. apa Lyn buat? berjalan dalam shopping mall selama 2 kadang sampai 4 jam.. berjalan tanpa arah tujuan dengan niat nak berjalan 10,000 langkah..

xpon sesiapa yang bawa kereta 2, why not park kereta jauh2, pastu berjalan la dengan senang hati.. kan da exercise 2 namanya.. jangan guna lif tapi gunala tangga.. nice kan?

 

6.minum air kosong 

at least 8 gelas sehari.. kalau Lyn bergelas-gelas da.. hahahahahha tapi air kosong! amboi2! mentang2 la Lyn cakap 8 gelas sehari. pegi bantai pulak air sirap 8 gelas.. haip! air kosong ok?

 

 

 

ok.. Lyn rasa cukup sampai cini dulula tips diet ni… Lyn cedok cikit2 dari sini yang telah Lyn olah 90% idea Lyn..

selamat mencuba semua!!!! salam sayang dari Lyn..

 

XOXO

Lyn

 

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

10 Jan 2013

Zaid & Astrid-Reception Cinematography

No Comments wedding cinematography

haip! MV utk Zaid dan Astrid da siap!!!! nice video dengan keramahan setiap ahli keluarga from both couple..

Suasana yang harmoni menjadikan moment indah di dalam video dapat di rakam dengan mudah…

Both keluarga sangat2 awesome!!!! luv it! jom tgk MV terbaru ni!!!

Btw, mane2 yang xtengok lagi post pixca dr Zaid & Astrid ni, jom tengok dekat http://pixelworks.com.my/zaid-astrid-wedding/

 

YouTube Preview Image

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

02 Jan 2013

SELAMAT TINGGAL 2012, WELCOME 2013!

No Comments tips, video promo, wedding cinematography, wedding photography, wedding videography

Alhamdulillah, Pixelworks Studios masih lagi teguh berdiri dan beroperasi walaupun pelbagai masalah dan rintangan di hadapi sepanjang 2012. Walaupun dilanda masalah kewangan, pekerja yang silih berganti, hasad dengki dari pesaing dan juga kelemahan dari segi marketing tapi syukur kami dapat menghabiskan tahun ini dan sempat memperbaiki kelemahan & kekurangan sedia ada untuk menghadapi 2013 dengan lebih tenang dan yakin.

Millions of thanks to all my friends, relatives, ex-client, ex-boss, photographers & videographers, my client & fb friend yang banyak memberi peluang, memperkenalkan kami pada rakan2 mereka, dan banyak membantu serta motivate kami di masa susah dan senang. Hanya Allah yang mampu membalas jasa kalian.

I always hope for better year, next year. Limpahan rezeki yang halal not just for me but for all my staff, associate photographer & videographer under our brand name ‘PIXELWORKS STUDIOS’ dan semoga kami dapat perbaiki kelamahan kami pada tahun 2012, serta lebih maju pada 2013. Dan alhamdulillah, peluang makin terbuka buat kami merakamkan majlis bukan hanya untuk bangsa melayu but also for other races (indian & chinese) dan kepercayaan yang diberi ini akan kami gunakan sebaiknya.

Kepada clients yang telah memberi kepercayaan sepenuhnya pada kami merakamkan detik istimewa anda di tahun 2012 ini, terima kasih kami ucapkan dan kami pohon ribuan kemaafan andai ada kelemahan kami sepanjang kami bekerja. Maaf jika saya tak dapat nak senaraikan semua clients yang telah bekerjasama dengan kami sepanjang 2012 kerana agak terlalu ramai, tapi anda tahu anda sememangnya ‘special’ pada kami.

Selamat Tahun Baru 2013 ;)

YouTube Preview Image

 

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

02 Jan 2013

Katering: Seri Keningau

No Comments tips

hai semua! bermulalah hari baru di tahun baru.. yeaahhh!!!! sempena pembukaan hri ni, Lyn nak share 1 katering yang menjadi pilihan ramai orang dan corporate2 organisation.. harga dia berpatutan dan makanan dia sgt awesome!!!!! sesuai sangat-sangat untuk bakal-bakal pengantin yang tengah pening-pening kepala dok pk sape yang nak kna masaka untuk majlis u’olls nanti.. Lyn ada penyelesaian nya.. sape lagi kalau bukan SERI KENINGAU!!!!!

Makanan yang awesome! harga yang berpatutan! apa lagi yang u’olls nak? semua ada..

restoran Seri Keningau ni dibuka dari pkul 7 pagi-12 mlam.. sesuai utk breakfast, lunch,dinner, supper pon blh.. awesomenya!!!!!!

u’olls boleh terus pergi webpage dia di http://serikeningau.com.my/

jom layan gbr dlu jom?

corporate organisation:

 

awesome kan diorang ni?? so tunggu apa lagi? cepatla call

Jasri-0123437287 | Widya-0192727121 | Hj.Basuni-0198214451

Cawangan Utama

(Seri Keningau Garden Jalan Meru)

Lot 2555,Batu 5 1/2,Jalan Meru,41050 Klang, Selangor, Malaysia.

 

Woot! Woot! utk org sbah, u guys jangan risau la.. sebab dia ada jga cwangan dekat Sabah, area Selangor xpyah cakapla… tgk dkat cni jom http://serikeningau.com.my/contact/

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam