Archive for August, 2013

21 Aug 2013

Tips Memilih Warna Baju Pengantin

1 Comment wedding photography

Hai olls!!! Lyn tau mesti ramai yang dok pening2 kepala lagi memikirkan warna apa untuk dipakai pada hari bersejarah uolls tu nanti. kan? xpe dear, Lyn faham sangat2 masalah uolls tu.. sebab tu Lyn end up dengan keluarkan entry ni… hahahaha walaupon sebenarnya Lyn pon pening nak post entry apa.. huhuhuhuhu

ok! back to the main topic olls! kat sini Lyn akan share what is the best for u guys dari yang berkulit cerah ke gelap, berbadan kughuih ke chubby… ok? happy reading olls!!!

 

Antara panduan yang boleh diikuti:


   Jangan bergantung pada warna kulit saja

Pengantin juga tidak seharusnya bergantung pada warna kulit saja, sebaliknya ukuran badan juga amat penting kerana pilihan warna boleh menyebabkan uolls nampak lebih besar atau lebih kurus.

Warna terang macam kuning atau merah jambu akan menyebabkan pengantin berbadan besar nampak lebih besar tapi warna gelap boleh memberi ilusi yang lebih langsing. Sebaiknya pilih rona coklat, hitam, kelabu       atau perak untuk melindungi kekurangan tubuh.

 

Pilih rona lembut untuk pernikahan

Untuk pernikahan, sebaiknya pilih rona lembut dan tidak terlalu terang. Putih rona yang biasa dipakai dan warna selamat. Jika inginkan kelainan, pilih warna merah jambu lembut, kelabu, keemasan atau coklat bagi menandakan anda akan menghadapi majlis pernikahan. Warna ini sesuai untuk semua jenis kulit.

 

Dapatkan panda­ngan perunding majlis perkahwinan

Kebiasaannya apa yang disukai mempelai tidak semestinya cantik pada pandangan mata ramai. Sebaiknya sebelum memilih tema majlis atau menempah baju, pastikan anda mendapatkan pandangan daripada jurusolek atau perunding majlis perkahwinan supaya warna dipilih bersesuaian dengan personaliti anda.

Jangan kerana sukakan sesuatu warna, anda memakainya tanpa memikirkan penampilan anda pada hari bahagia.

 

Pilih rona sedondon

Kalau uolls sudah menetapkan tema pakaian, pilih rona tudung dan kasut sepadan dan tidak berbeza dengan warna busana bagi mengelak anda nampak janggal pada hari bahagia.

Ada juga pengantin yang ingin memakai warna tudung berbeza tetapi pastikan ia masih di dalam ton warna

yang sama, begitu juga dengan kasut. Ini kerana bagi mempelai yang mengenakan layah, ia cukup menaikkan seri pengantin terutama apabila berjalan memasuki pintu utama dewan menuju ke pelamin.

 

 

 

 

pixelworks: pada Lyn, warna apa pon yg uolls pakai nanti, makesure kena dengan majlis tu nanti.. jangan nanti majlis akad nikah uolls p pakai wane merah saga.. chooii!!!! sakit mata tok kadi nanti.. hahhahaha

source from http://www.hmetro.com.my/articles/Perlubijakpilihwarna/Article dan di olah oleh Kami!

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam

 

20 Aug 2013

Lyn & Shah Reception

No Comments wedding cinematography

Warna biru dipilih untuk dipakai pada hari bersejarah ini…

warna hijau dan pink yang dipakai oleh pengapit menaikkan seri pasangan pengantin ini…

majlis yang gilang gemilang ini cukup meriah dengan kehadiran sahabat handai dan sanak saudara…

Enjoy watching the video!

 

YouTube Preview Image

 

Radzi Zin,
Founder/Principal Photographer of
PIXELWORKS PHOTOGRAPHY & DESIGN
www.pixelworks.com.my

Main Gallery (Shah Alam) +603 5524 6955 / 017 366 8872

email us at: askme@pixelworks.com.my

like our facebook at www.facebook.com/PixelworksCreative

 

Kami di ‘Pixelworks Studios‘ bukan sahaja menawarkan khidmat ‘fotografi perkahwinan‘ / ‘wedding photography‘. Sebagai ‘jurugambar perkahwinan‘ profesional sepenuh masa, kami juga merupakan ‘wedding videographer‘ / ‘wedding cinematographer’. Untuk mendapatkan ‘gambar perkahwinan‘ & ‘videografi perkahwinan’ terbaik dari ‘Malaysia’s Best Wedding Cinematography & Photography‘, sila hubungi kami di +6017 366 8872 atau drop by at our studio at No 16 – 21 Persiaran Bandaraya , Pusat Perdagangan Azalea Seksyen 14 , 40000 Shah Alam