Archive for tips

18 Jul 2016

5 CARA BAGAIMANA INGIN SELALU DISAYANGI SUAMI

No Comments tips

 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pembaca blog pixelworks studio. Hari ni admin nak kongsi mengenai 5 cara bagaimana ingin selalu disayangi suami. Haa tahu, hakak-hakak yang baca ni semua nak tahu jugakan tips untuk selalu disayangi suami. Buat pengetahuan pembaca, perhatian dan kasih sayang yang diberikan oleh suami kadang tidak datang dengan sendirinya. Ada beberapa hal yang membuat suami menjadi perhatian dan bahkan lebih menyayangi isterinya. Inilah yang pasti didambakan oleh pasangan suami isteri dimana berakhir dengan keharmonian. Berikut adalah langkah-langkah yang para isteri harus lakukan.

 

 

1. Mentaati Sekaligus Patuh Terhadap Suami

Setelah akad dilafaz, bersaksi kan si saksi, tok kadi dan wali. Anda iaitu wanita secara rasmi telah menjadi isteri kepada pasangan anda. Jadi anda diberikan tanggungjawab untuk mentaati suami dan juga patuh terhadap suami anda kerana syurga anda dibawah telapak kaki suami. Jika anda taat dan patuh pada suami anda, in shaa Allah suami anda akan sentiasa menyayangi anda sebagai isterinya. Jika taat dan patuh diberi, kemungkinan besar pergaduhan antara anda dan suami amat jarang atau anda tidak akan mengalami masalah di dalam rumah tangga anda.

 

2. Menjaga Harta Dan Kehormatan Suami

Dalam berumah tangga, seorang isteri perlu untuk menjaga kehormatan suami di hadapan orang lain. Segala sesuatu yang terjadi di rumah tangga hanya suami dan isteri saja yang mengetahuinya. Jangan menceritakan hal rumahtangga anda kepada jiran tetangga mahupun saudara yang lain kerana ia akan membuka aib yang menconteng ke mukanya sendiri. Manusia memang memiliki kelemahan dan kelebihan. Untuk itulah tujuan pernikahan terjadi iaitu untuk saling mengisi dan melengkapi antara satu sama lain.

Bukan hanya harus pandai menjaga kehormatan suami , seorang isteri juga harus cekap mengatur kewangan ataupun harta suami yang diamanahkan kepadanya. Janganlah menjadi isteri yang khianat dan sengaja membelanjakan harta untuk sesuatu yang tidak penting.

3. Berkasih Sayang Saat Suami Akan Berangkat Bekerja

Suami yang bekerja untuk mencari nafkah yang halal merupakan salah satu ibadah yang akan membuat rumah tangga menjadi barakah. Untuk itulah para isteri harus melepaskan kepergian suaminya untuk berangkat bekerja dengan penuh kasih sayang. Siapkanlah berbagai keperluannya dengan teliti. Siapkan pula sarapan kesukaannya dan pakaian yang telah dirapikan. Kemudian hantar suami sampai di depan pintu sebelum mencium pipi dan tangannya. Dengan cara sebegitu suami menjadi lebih mudah untuk bersiap berangkat kerja. Bonusnya adalah suami akan semakin sayang.

Berikan penghargaan yang sama saat suami pulang penuh keletihan dari pekerjaannya. Sambut ucapan salamnya dengan penuh kehangatan dan berikan muka yang penuh senyum ikhlas serta sapaan yang lembut yang boleh menembus hatinya yang telah letih dengan pekerjaan di pejabat. Mungkin Apabila melihat senyuman dari isterinya suami anda akan hilang rasa penatnya tadi.

4. Jagalah Perasaan Suami

Berumah tangga juga merupakan hubungan dimana dua individu yang berbeza belajar untuk saling memahami. Seorang isteri harus belajar memahami suami, begitupun sebaliknya.

Berikan tutur kata yang sopan dan lembut kepada suami. Penampilan pun harus diperhatikan saat berjumpa dengan suami. Jangan hanya memakai bedak dengan dandanan seadanya. Sementara untuk pergi keluar, rela memilih baju terbaik dengan dandanan yang super MELETOPZZZ uollss. Dengan kata lain, tampillah sebaik mungkin untuk suami yang menjadi imam keluarga, baik di dunia maupun di akhirat kelak.

Tutur kata seorang isteri pun harus dijaga agar jangan sampai kekurangan suami dijaja ke orang lain. Jangan sampai maruah suami tercalar kerana tingkah laku isterinya.

5. Cekap Dalam Mengatur Rumah Tangga

Rumah memang ibarat syurga didalam rumah tangga. Peranan seorang isteri sepatutnnya adalah memelihara rumah agar tercipta suasana yang bahagia. Sejujurnya, sungguh banyak pekerjaan isteri perlu lakukan didalam rumah, mulai dari mencuci, memasak dan jika memiliki anak tentu bertambahlah tugasnya. Namun jika dijalani dengan ikhlas, semua tugas tersebut akan berbuah pahala dan keredhaan Allah SWT.

Terlepaskah isteri tersebut jika bekerja di luar?, fitrah seorang isteri di rumah harus membolehkan diri sebagai isteri yang terbaik bagi keluarganya terutama suaminya serta menjadi tauladan yang baik bagi anak-anaknya.

Lakukanlah semua hal tersebut dengan ikhlas, InsyaAllah apa yang telah diusahakan akan berbuah kasih sayang yang tulus dari suami tercinta.

 

Kredit By : www.kabarmakkah.com

(semua gambar diatas adalah hak milik pixelworksstudio)

 

—————————————————————————————————————————

Admin baik hati hari ni, jadi admin rasa nak bagi HARGA SPECIAL lah untuk BAKAL-BAKAL PENGANTIN kita ni. Siapa NAK, sila komen NAK. 10 yang TERAWAL AKAN TERIMA HARGA KASIH SAYANG dari admin.
ATAU BOLEH

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

JOM FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM @studiopixelworks

ATAU LIHAT POST KAMI YANG TERBARU DI
@pixelworksstudio

 

#bertandang #malaywedding #fotografer #jurugambar #jurufotoperkahwinan #jurugambarperkahwinan #mahligaicinta #pameranpengantinmalaysia #jomkahwin #malaysiawedding #malaywedding #love #prewedding #postwedding #sayajual #projekkahwin #rajasehari #photographermurah #servicemurah #hargamurah #majlisperkahwinan #jodohpastibertemu #weddingexpo2016 #weddingexpo #wedding #topmalaysiaweddingphotographer #pakejperkahwinan #malaysiabestweddingcinematography #hantaranperkahwinan #bajupengantin #pengantin #topmalaysiaweddingphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #topmalayweddingphotographer #topmalayphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #bestwmalaysiaweddingphotography #bestweddingmalayweddingphotography #bestmalaysiaweddingphotographer #bestmalayweddingphotographer #bestmalaysiaweddingvideographer #bestmalayweddingvideographer #bestmalaysiaweddingvideography #bestmalayweddingvideography

16 Jun 2016

12 TIPS SIHAT BAGI MENJALANKAN BULAN RAMADHAN

No Comments tips

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pembaca blog pixelworks. Hari ni admin nak share sikit mengenai tips untuk amalkan gaya hidup sihat bagi menjalankan ibadah berpuasa di bulan ramadhan. Segelintir orang tidak beberapa tahu untuk  mengamalkan gaya hidup sihat sepanjang bulan ramadhan iaitu bulan yang barakah. Katanya bulan tersebut hadir hanya sekali dalam 1 tahun jadi mereka cepat lupa dengan kaedah bagaimana ingin mengamalkan gaya hidup sihat.

 

 

 

Berikut adalah beberapa tips sihat sepanjang Bulan Puasa iaitu Bulan Ramadhan:

Tips Puasa Ramadhan: Makan Sahur

1.

Susun waktu anda untuk makan sahur di akhir waktu. Selain berguna untuk menunjang puasa anda di siang hari, makan sahur di akhir waktu lebih diutamakan berdasarkan sunnah Rasul.

2.

Makanlah dengan porsi normal, jangan berlebihan. Fokuslah untuk mengkonsumsi makanan yang kaya akan karbohidrat yang begitu kompleks dan protein, serta buah dan sayuran. Makan makanan yang mengandung banyak air selama sahur juga sangat baik untuk hidrasi tubuh anda sepanjang hari.

3.

Akhiri makan sahur dengan segelas susu untuk melengkapi nutrisi tubuh anda. Minumlah suplemen ataupun multivitamin yang biasa anda konsumsi ataupun yang disarankan oleh doktor anda.

4.

Buat sekatan atau had limit konsumsi makanan yang terlalu manis dan mengandungi banyak gula, kerana disebabkan kandungan manis dan banyak gula itu akan membuat tubuh anda lemas di siang hari.

5.

Minum air yang secukupnya. Sebelum waktu imsak tiba, minumlah air yang cukup, tiga hingga lima gelas pun sudah memadai tapi sekiranya anda minum air yang lebih dari disyorkan itu lebih baik. Sebaiknya hindari minuman yang berkafein seperti kopi dan teh karena ia bersifat diuretik dan membuat tubuh kehilangan cairan lebih cepat melalui urinasi.

Tips Puasa Ramadhan: Sepanjang Berpuasa

6.

Di waktu yang panas di siang hari, anda dinasihatkan supaya jauhi dari berjemur di terik matahari dan kurangkan aktiviti-aktiviti yang aktif pada waktu itu.

7.

Jika ada waktu, sempatkan untuk mengistirehatkan tubuh anda, dan topup waktu tidur anda yang kurang kerana bangun lebih awal untuk sahur. Waktu setelah solat zohor merupakan saat yang tepat untuk anda beristirehat. Selain itu anda digalakkan tidur atau melelapkan diri sebentar sebelum masuk waktu zohor kerana ia adalah sunnah.

8.

Jika memiliki waktu luang di sore hari, sempatkan untuk berolahraga ringan seperti jalan sore, bersepeda santai, ataupun yoga. Hal ini sangat baik untuk menjaga kebubagaran tubuh dan memperlancar peredaran darah.

Tips Puasa Ramadhan: Buka Puasa

9.

Kurma kering, baik untuk berbuka.

Saat waktu buka puasa tiba, jangan makan dengan berlebihan. Sebaiknya ikuti sunnah, yaitu dengan buah kurma dan minuman yang manis: bisa dengan susu, jus buah, atauapun sekedar air. Minumlah cukup air untuk mengganti cairan tubuh yang hilang selama berpuasa.

Baca juga: Manfaat kurma untuk berbuka puasa

10.

Setelah magrib, lanjutkan dengan menyantap hidangan utama, dengan menu yang seimbang. Makanlah sesuai dengan porsi anda yang biasa, tidak perlu berlebihan. Cukupkan dengan karbohidrat, protein, serta sayuran dan buah-buahan.

11.

Hindari makan gorengan berlebihan, serta batasi makanan yang pedas, agar perut tidak menjadi mules dan mengganggu pencernaan tubuh anda.

12.

Cukupi asupan air tubuh anda. Usahakan untuk meminum setidaknya lima gelas air putih sebelum tidur.

 

Kredit By : www.webkesehatan.com

(semua gambar diatas adalah hak milik pixelworksstudio)

 

—————————————————————————————————————————

Admin baik hati hari ni, jadi admin rasa nak bagi HARGA SPECIAL lah untuk BAKAL-BAKAL PENGANTIN kita ni. Siapa NAK, sila komen NAK. 10 yang TERAWAL AKAN TERIMA HARGA KASIH SAYANG dari admin.
ATAU BOLEH

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

JOM FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM @studiopixelworks

ATAU LIHAT POST KAMI YANG TERBARU DI
@pixelworksstudio

 

#bertandang #malaywedding #fotografer #jurugambar #jurufotoperkahwinan #jurugambarperkahwinan #mahligaicinta #pameranpengantinmalaysia #jomkahwin #malaysiawedding #malaywedding #love #prewedding #postwedding #sayajual #projekkahwin #rajasehari #photographermurah #servicemurah #hargamurah #majlisperkahwinan #jodohpastibertemu #weddingexpo2016 #weddingexpo #wedding #topmalaysiaweddingphotographer #pakejperkahwinan #malaysiabestweddingcinematography #hantaranperkahwinan #bajupengantin #pengantin #topmalaysiaweddingphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #topmalayweddingphotographer #topmalayphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #bestwmalaysiaweddingphotography #bestweddingmalayweddingphotography #bestmalaysiaweddingphotographer #bestmalayweddingphotographer #bestmalaysiaweddingvideographer #bestmalayweddingvideographer #bestmalaysiaweddingvideography #bestmalayweddingvideography

07 Jun 2016

10 TIPS CINTA SUAMI ISTERI

No Comments tips

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pembaca blog pixelworks, hari ni admin nak berkongsi tips mengenai cinta suami isteri. Haa nak tahukan macam mana cinta suami isteri ni? Meh admin share. Baca sampai habis tau! penat admin menaip blog ni.

 

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing atau kemana saja.

2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.

3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan, sekurangnya dia tahu kita ingatkan dia walau dimana saja.

4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja tidak kiralah di rumah atau di kedai makan.

6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.

7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur, kalau boleh imbas kembali kenangan-kenangan anda bersama sebelum di alam perkahwinan seperti perkenalan, berkawan atau semasa bercinta.

8. Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.

9. Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting anda berada disisi.

10. Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

 

 

 

Kredit By : iKahwin.my

(semua gambar diatas adalah hak milik pixelworksstudio)

 

—————————————————————————————————————————

Admin baik hati hari ni, jadi admin rasa nak bagi HARGA SPECIAL lah untuk BAKAL-BAKAL PENGANTIN kita ni. Siapa NAK, sila komen NAK. 10 yang TERAWAL AKAN TERIMA HARGA KASIH SAYANG dari admin.
ATAU BOLEH

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

JOM FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM @studiopixelworks

ATAU LIHAT POST KAMI YANG TERBARU DI
@pixelworksstudio

 

#bertandang #malaywedding #fotografer #jurugambar #jurufotoperkahwinan #jurugambarperkahwinan #mahligaicinta #pameranpengantinmalaysia #jomkahwin #malaysiawedding #malaywedding #love #prewedding #postwedding #sayajual #projekkahwin #rajasehari #photographermurah #servicemurah #hargamurah #majlisperkahwinan #jodohpastibertemu #weddingexpo2016 #weddingexpo #wedding #topmalaysiaweddingphotographer #pakejperkahwinan #malaysiabestweddingcinematography #hantaranperkahwinan #bajupengantin #pengantin #topmalaysiaweddingphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #topmalayweddingphotographer #topmalayphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #bestwmalaysiaweddingphotography #bestweddingmalayweddingphotography #bestmalaysiaweddingphotographer #bestmalayweddingphotographer #bestmalaysiaweddingvideographer #bestmalayweddingvideographer #bestmalaysiaweddingvideography #bestmalayweddingvideography

31 May 2016

13 PANTANG LARANG SEBELUM KAHWIN

No Comments tips

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca blog pixelworks. Hari ni admin nak share mengenai pantang larang sebelum kahwin. Yela kita zaman sekarang ni busy bebenor dengan kerja sampai tak tahu ataupun tak ingat tentang pantang larang nenek moyang kita dan sebagainya. Hope tips kali ini dapat membantu buat bakal pengantin kita ni.

 

1. Jangan keluar dengan bakal suami atau isteri anda 40 hari sebelum diijabkabulkan untuk mengelakkan tohmahan orang di sekeliling

2. Jangan keluar lewat malam atau berembun untuk mengelakkan unsur jahat atau sihir.

3. Pastikan anda mendapat tidur yang cukup dan berkualiti iaitu selama 8 jam sehari dan tidak tidur lewat.

4. Sebelum menjadi pengantin elakkan tidur di katil pengantin kerana tidak elok dipandang.

5. Elakkan berjemur atau melakukan aktiviti luar sebelum anda berkahwin untuk memastikan kulit tidak menjadi gelap dan kurang berseri.

6. jika anda merupakan perokok digalakkan untuk berhenti sebelum anda berkahwin supaya kesihatan anda terjaga.

7. Jangan terlalu kerap berjumpa dengan keluarga sebelah lelaki atau peremuan untuk mengelakkan fitnah

8. Amalkan membaca surah-surah bagi mengelakkan gangguan syaitan dan dekatkan dri dengan Allah supaya anda mendapat keredhaan-Nya.

9 Tiga bulan sebelum anda diijabkabulkan, amalkan urutan untuk menguatkan kembali tenaga yang hilang.

10. Belajar ilmu rumahtangga daripada orang yang lebih berpengalaman dan dapatkan petua-petua yang berguna supaya mudah untuk ikuti.

11. Jangan lakukan kerja-kerja yang berat sebelum berlangsungnya majlis anda untuk mengelakkan keletihan

12. Jangan lakukan onani untuk memuaskan diri sebelum anda berkahwin untuk menjaga kesihatan diri. Untuk kaum lelaki, elakkan memakai seluar dalam yang ketat pada waktu malam.

13. Jangan tidur secara meniarap untuk memastikan peredaran darah anda berjalan lancar.

 

 

 

Kredit By : iKahwin.my

(semua gambar diatas adalah hak milik pixelworksstudio)

 

—————————————————————————————————————————

Admin baik hati hari ni, jadi admin rasa nak bagi HARGA SPECIAL lah untuk BAKAL-BAKAL PENGANTIN kita ni. Siapa NAK, sila komen NAK. 10 yang TERAWAL AKAN TERIMA HARGA KASIH SAYANG dari admin.
ATAU BOLEH

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

JOM FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM @studiopixelworks

ATAU LIHAT POST KAMI YANG TERBARU DI
@pixelworksstudio

 

#bertandang #malaywedding #fotografer #jurugambar #jurufotoperkahwinan #jurugambarperkahwinan #mahligaicinta #pameranpengantinmalaysia #jomkahwin #malaysiawedding #malaywedding #love #prewedding #postwedding #sayajual #projekkahwin #rajasehari #photographermurah #servicemurah #hargamurah #majlisperkahwinan #jodohpastibertemu #weddingexpo2016 #weddingexpo #wedding #topmalaysiaweddingphotographer #pakejperkahwinan #malaysiabestweddingcinematography #hantaranperkahwinan #bajupengantin #pengantin #topmalaysiaweddingphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #topmalayweddingphotographer #topmalayphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #bestwmalaysiaweddingphotography #bestweddingmalayweddingphotography #bestmalaysiaweddingphotographer #bestmalayweddingphotographer #bestmalaysiaweddingvideographer #bestmalayweddingvideographer #bestmalaysiaweddingvideography #bestmalayweddingvideography

27 May 2016

5 TIPS MENGHADAPI BAKAL MENTUA

No Comments tips

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pembaca blog pixelworks. Hari ni admin nak share sesuatu tau. Yela orang cakap sharing is caring kan?? Hahaha. Okaylah, admin nak kongsikan cara-cara atau tips untuk menghadapi bakal mentua. Tak kiralah lelaki ke perempuan mesti akan menghadapi mentua sebelum mereka berkahwin dengan pasangan pilihan masing-masing.

 

 

1. Kekemasan

Kekemasan diri amatlah penting untuk dititik beratkan. Dari hujung rambut ke hujung kaki, si dara mahupun teruna mesti lah dalam keadaan serba serbi kemas dan bersih. Kuku hendak lah dipotong, rambut juga sentiasa dalam keadaan disikat rapi. Jika perlu, semburkan minyak wangi untuk membuatkan anda lebih rasa disenangi. Tapi ingat, elakkan bau yang terlalu kuat atau semburan yang berlebihan kerana sesetengah orang alah pada pewangi. Senang cite, anda smart dari segi fizikal in shaa Allah anda pass! Hahaha.

 

2.Cara berpakaian

Pakaian adalah antara tumpuan utama yang diberi apabila kita berkenalan dengan orang baru. Oleh itu, pakai lah pakaian yang bak kata orang ‘sejuk mata memandang.’

Bagi wanita, pakailah pakaian yang sopan dan sesuai dengan budaya timur. Elakkan memakai pakaian yang membuat anda berasa tidak selesa untuk berhadapan dengan keluarga bakal mertua. Kalau boleh janganlah terdedah sana terdedah sini kan tak sopan tu. Bagi lelaki pula, elakkan memakai seluar jeans dan kemeja-T yang kotor dan lusuh tapi jangan pulak hang pergi bantai pakai baju kemeja, seluar slak, kasut kulit dengan tie sekali. Hahahaha. Kalau macam tu baik pergi interview je! Hihihi.

 

3.Peramah

Lumrah bagi setiap pasangan akan berasa malu apabila kali pertama berjumpa dengan bakal mertua. Seeloknya buang lah perasan malu dan cuba bermesra dengan bakal mertua atau ahli keluarga yang lain. Ringankan mulut untuk bertanya khabar, dan wujudkan perbualan antara kedua dua belah pihak.Tetapi janganlah bertanyakan soalan yang sensitif contohnya mengenai hal-hal yang peribadi kerana sesetengah orang tidak selesa dengan soalan-soalan sebegitu rupa. Selain itu, elakkan bermain telefon bimbit ketika bersama bakal mertua kerana ini boleh mendatangkan perasaan tidak selesa daripada bakal mertua. Tetapi ingat, tutur kata yang sopan juga perlu dijaga untuk mengambil hati si mertua.

 

4.Ringan tulang

Bagi wanita, rajinkan diri untuk tolong bakal ibu mertua di dapur. Setakat memotong sayur, membuat air atau menghidang makanan sudah cukup memadai bagi pertemuan pertama dengan bakal keluarga mertua. Dengan cara ini, sudah semestinya ibu pasangan anda dapat melihat kecekapan anda menguruskan hal hal di dapur. Yang lelaki pula, sekiranya datang rajin-rajinkan lah bila makan ke minum ke tolong bawa ke dapur pinggan mangkuk ataupun cawan selepas makan dan minum tu. Kalau boleh basuh sekali, buktikan lelaki juga mampu buat benda tu semua. Tapi beringat sedikit, dah ringan tulang sebelum kahwin, selepas kahwin jangan berat tulang pula. Hahahaha. Kan nampak sangat fake nya tu. Hihihi.

 

5.Buah tangan

Dalam perjalanan ke rumah bakal keluarga mertua, singgah lah di gerai atau kedai untuk membeli sedikit buah-buahan atau kuih muih bagi menunjukkan kesungguhan anda untuk bertemu dengan mereka. Untuk memudahkan pilihan, anda boleh bertanya kepada pasangan tentang makanan yang digemari oleh ibu bapanya untuk dijadikan buah tangan. Yela nak ambil hati mentua katakan. Hihihi.

 

 

 

Kredit By : iKahwin.my

(semua gambar diatas adalah hak milik pixelworksstudio)

 

—————————————————————————————————————————

Admin baik hati hari ni, jadi admin rasa nak bagi HARGA SPECIAL lah untuk BAKAL-BAKAL PENGANTIN kita ni. Siapa NAK, sila komen NAK. 10 yang TERAWAL AKAN TERIMA HARGA KASIH SAYANG dari admin.
ATAU BOLEH

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

Call/SMS/WHATSAPP
0173668872

JOM FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM @studiopixelworks

ATAU LIHAT POST KAMI YANG TERBARU DI
@pixelworksstudio

 

#bertandang #malaywedding #fotografer #jurugambar #jurufotoperkahwinan #jurugambarperkahwinan #mahligaicinta #pameranpengantinmalaysia #jomkahwin #malaysiawedding #malaywedding #love #prewedding #postwedding #sayajual #projekkahwin #rajasehari #photographermurah #servicemurah #hargamurah #majlisperkahwinan #jodohpastibertemu #weddingexpo2016 #weddingexpo #wedding #topmalaysiaweddingphotographer #pakejperkahwinan #malaysiabestweddingcinematography #hantaranperkahwinan #bajupengantin #pengantin #topmalaysiaweddingphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #topmalayweddingphotographer #topmalayphotography #topmalayweddingvideographer #topmalayweddingvideography #bestwmalaysiaweddingphotography #bestweddingmalayweddingphotography #bestmalaysiaweddingphotographer #bestmalayweddingphotographer #bestmalaysiaweddingvideographer #bestmalayweddingvideographer #bestmalaysiaweddingvideography #bestmalayweddingvideography